Groene boog

Heverlee

Aan de beschermde omgeving van de Kardinaal Mercierlaan en met uitzicht over het groene Hertogelijk Arenbergpark wordt het eigendom waarop eens het statige klooster van de Zusters Der Liefde en de voormalige Sint-Lambertus school stonden, herbestemd tot een woonzorgsite rondom een grote parktuin met middenin een woonzorgcentrum en een geïntegreerd kinderdagverblijf. Zo zal een intergenerationele samenleving zich ontwikkelen waarbij rust, verzorging en een aangename sociale beleving in harmonie zijn.

De stijl van de gebouwen welke opgetrokken worden, sluit aan bij het landschappelijk karakter en in de sfeer van het vroegere klooster.  Hierbij zal de bestaande voorgevel met inkomdeur behouden blijven zodoende het verleden op een doordachte manier in ere wordt gehouden.

Ook over de inplanting van het geheel werd zorgvuldig nagedacht.  Aan de kant van De Jules Vandenbemptlaan zal de algemene toegang zich situeren waardoor de rust aan kant van de Kardinaal Mercierlaan kan gewaarborgd blijven.

“Residentie Groene Boog creëert een nieuwe intergenerationele samenleving met woonzorgcentrum en een geïntegreerd kinderdagverblijf te midden van een grote parktuin.”

IN UITVOERING

LocatieJules Vandenbemptlaan 12, 3001 Heverlee
ProgrammaWoonzorgcentrum met 76 kamers
17 assistentiewoningen
Ondergrondse parking met 34 autostaanplaatsen
Grand Café
Kinderdagverblijf
BouwheerCuron
OntwerperEON - architectenbureau
ELD Architects - concept ontwerpend architect
Realisatiejuni 2017 - juni 2019

- Meer weten? Contacteer ons